Smoken met de Buccan Bunbury Double Barrel


Stap voor stap aanwijzingen

1. Steek de briketten aan en voeg ze toe aan de smoker box van je Buccan barbecue. De smoker box is de kleinere barrel aan de linkerkant van de barbecue (zie afbeelding rechts). 

Pro tip #1: gebruik de Buccan brikettenstarter om uw briketten snel aan te steken.

Buccan bunbury double barrel smoker box

2. Open de ventilatieopeningen. De inlaatopening bevindt zich aan de linkerkant van de smoker box en de uitlaatopening bevindt zich bovenop de schoorsteen, zoals te zien is op de onderstaande afbeeldingen. De luchtopeningen reguleren de temperatuur van de barbecue; wanneer je de luchtopeningen sluit, verlaagd de temperatuur (houdt er rekening mee dat de kolen zuurstof nodig hebben om te branden).

3. Voeg de houtsnippers toe aan de smoker box. Lees de instructies op de verpakking van de chips goed door. Sommige houtsnippers moeten in water worden gedrenkt voordat ze kunnen worden gebruikt.

4. Regel de temperatuur door de ventilatieopeningen zo in te stellen dat de grote barrel maximaal 120 graden Celsius (250 Fahrenheit) is. De exacte temperatuur hangt af van het soort vlees dat je rookt. De grote barrel wordt weergegeven op de onderstaande afbeelding.

5. Plaats het vlees op het grillrooster in de grote barrel en laat het smoken gedurende de aanbevolen duur.

6. Controleer het vlees slechts een paar keer tijdens het smoken, want elke keer als je de deksel opent, neemt de temperatuur in de barbecue af.

7. Voeg indien nodig briketten en houtsnippers toe, wanneer je het vlees controleert. Verwarm de kolen voordat je ze toevoegt aan de smokerbox om de barbecue op de juiste temperatuur te houden. Pro tip #2: gebruik de Buccan brikettenstarter om uw briketten snel aan te steken.

8. Smoke het vlees ongeveer 1-2 uur, afhankelijk van het type en de grootte van het vlees. Pro tip #3: op de Chef’s Corner pagina op de Buccan website zijn diverse recepten te vinden.

9. Controleer of het vlees klaar is en plaats het indien nodig opnieuw in de barbecue.

10. Geniet van je perfect gerookte vlees!

11. Pro tip #4: Reinig de barbecue onmiddellijk nadat je klaar bent met smoken met behulp van de Buccan 3-in-1 barbecue borstel om te voorkomen dat overgebleven voedsel op het rooster blijft kleven.


Benodigdheden

Briketten

Briketten branden langer en op een lagere temperatuur dan houtskool, waardoor het geschikter is voor het smoken van vlees.

Houtsnippers om te smoken

De houtsnippers worden gebruikt om de rooksmaak aan uw vlees toe te voegen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende smaken, zoals bijvoorbeeld eik, kers en appel. Voorbeelden zijn op deze pagina te vinden.

Een goede portie geduld

MAAK JE BARBECUE ERVARING COMPLEET

We hebben diverse accessoires aan ons assortiment toegevoegd die jou helpen tijdens je barbecue-sessies. Klik op lees meer om ons volledige assortiment van barbecue-accessoires te bekijken.